Thursday, October 28, 2010

demam korea

salam..

Annyeong-haseyo..
demam korea? siapa? rasanya ramai kot yang kena demam ni kan? hee ;p pagi kat radio Era topik mengenai demam korea.. ada 2 orang tetamu datang ratna & sophia datang as a teacher. diorang dulu pernah study 5 tahun di Korea. well aku kenal (kenal kat alam maya je la) si sophia tu. die pernah masuk satu rancangan kat korea, chit chat of beautiful ladies. pernah tengok 1 episode di KBS few years back.ala siapa yang tak tau tu, google je nama dia; sophia ridza. die pernah dilamar jejaka korea lagi dalam rancangan tu. so sweet ;)

okay back to the topic.. aku rasa kat malaysia ni ada macam-macam jenis demam korea ni.. melalui observation aku la..

 my fav actress. she's so cute and adorable!

salah satu nye adalah demam drama korea. okay aku masuk dalam kategori ni.. tadi kt Era.fm ade sorang caller tu giler addict. die boleh layan drama korea ni dari pukul 9pm sampai 4-5 pagi. then just tido for 1 hour, pergi office, before start kerja tengok mysoju.com dulu.. perghhh.. memang dasyat kan? for me, aku takdela sampai macam tu sekali. and aku pun pilih jugak drama apa aku tengok. bukan semua drama aku tengok.. aku tengok berdasarkan pelakon. HAHA. tapi so far aku tengok drama korea ni OST semua best! kalau yang fast song tu catchy sangat and kalau yg slow tu sangat sedih! tu yang lagi addict tu..


satu lagi demam yang lain, ialah yang suka entertaiment kat korea as a whole. maksudnya yang suka semua artist korea, macam super junior, wonder girls, bla bla bla. aku tak tau sangat sebab aku tak minat. even lagu nobody tu pun aku tak berapa gemar. hehe ;p


yang last sekali demam fashion korea. ni maybe applicable to boys la... kan kan kan? tapi aku tak berkenan la fashion style untuk boys ni. aku prefer yang tak stylo sangat. korean ni dah comel sangat jadi nye. hehe ;p

yang penting aku suka korean language... nampak cam senang tapi susah.. sebab nahu kena betul...
ade la perkataan yang aku belajar... heee ;p
so mana satu kategori anda?

Gamsahamnida = D

nota kaki : aku teringin nak pergi korea, nak makan kimchi! hehe ;P

5 thought(s):

~secret~ said...

haha..i like!!!...tp sejak keje putrajaya nie da x bp lyn lorh...byk cite da x update...yg kompem after tgk satu2 cite tue mst jatuh hati kat hero@2nd hero...haha...boley la nk kate muke hero2 tue muke ketenangan...sejuk hati jew biler tgk...haha..giler gatal....tp korean drama mmg the best!!!

momochan said...

jom g korea cari kimchi!

n a d e a said...

ana
dah tau mesti ana suka.. cpt tgk drama jin ho yang baru, playful kiss! best wooo ;)

momochan
jom pergi! heee ;p macam dekat je korea tu kan?

liyana aziz said...

baru start nak suak tengok drama korea, pengaruh kawan.. muahahahha.. tengah tengok full house, senyum2 sendiri.. kikikiki

n a d e a said...

liyana,
full house mmg best! memang normal la kalau tgk then senyum sendiri2. ngeee ;))

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009