Thursday, June 21, 2012

Raikan Cinta Hafiz & Hafiza

2 thought(s)
Assalammualaikum...

Akhirnya ku update jua entry ni khas buat pengantin baru Hafiz & Hafiza a.k.a my roomate di office. Congrats Fiza ! The reason of delay is, tunggu gambar dari kawan-kawan. Gambar dari hp aku tak cantik. sobsss. So here we go.

Story based on pictures je la ya? HAHAHA.
Pemalas ~!

Majlis Resepsi di Marang, Terengganu pada 2 Jun yang lepas...

Corner

Apam polkadot & Angry bird ! Comelnesss

So sweet. Tak sangka budak dua orang ni dah jadi suami isteri. HEHEHE

Makan beradab. Sweet kan combination color ni? Aku rasa color ni memang tengah IN sekarang.


Pelamin ni sangat cantik n sweet ~! Kencing manis aku tengok sebab sweet sangat. Okay over. HAHAHAH

Jom view dari OP diorang... Aku save pic dari fb. HEHE
Cantik kan??? Haaa nak kahwin sekarang... cepat siapa nak masuk minang aku? HAHAHAHA
Picture credit to nuzultaufiqart

Suka bunga camni....

Hantaran dari Hafiza kepada Hafiz

Hantaran daripada Hafiz kepada Hafiza

Close up sikit.. Hantaram jam dari suami kepada isteri. Auuwww ;)

kata pengantin kek ni cair sebab petang baru nak potong.. Alahai sayang je..

Jom tengok pengantin pulak
Ni dia Puan Hafiza kita... Cantik warna baju ni. I like ~! Congratss dear.. Okay now aku je yang masih single n available dalam bilik tu *promote*
Me & bride.
Us with the bride. sepatutnya gambar ni aksi bebas. Tapi tengok aku control cun. HAHAHA.


Okay nak promote.. semua dalam gambar di atas adalah single n available ya. Pilih-pilih. Wakakakak ;p

Last pic before went back. Nak jugak gambar berdiri sebab nak nampak baju pengantin itu. HEHEHEH

Begitulah alkisahnya majlis resepsi Hafiz & Hafiza.

To the newly weds
We wish you both long life in consent
whatever happens, try not to break.
No matter sometimes how hard it seems,
You don't give up and follow your dreams.

Together is always easier to fight,
Never forget that and stay unite,
You know that happiness in everywhere:
in dreams, in flowers, in music, and air.

So find it together and share your joy,
Find your own way life to enjoy
Since now stay together, our dear groom and bride,
Be happy, be joyful side by side.


Barakalah~


Nota kaki : Saje update kat sini jugak... HEHE



Friday, June 8, 2012

In memory Kiki & Pupuk

2 thought(s)
Assalammualaikum... 

Warning : this post is quite lenghty and full with pictures. Thank you. 

Pada 25 & 26 Mei yang lepas Kiki & Pupuk telah pergi meninggalkan aku sekeluarga... Sedih okay.. Dah la waktu tu ada seminar kat KL. Dah lama tak experience this situation.. Biasanya kucing aku mati mesti larikan diri.. kali ni lain pulak... Dah la 2 ekor sekaligus walaupun selang beberapa jam. T___T

Actually kesemua 4 ekor kucing aku memang sakit 2 weeks before tu. Nemok siap admitted to hosp for almost a week, Lilo pulak admitted satu hari. Kiki & Pupuk tak admitted pun sebab bawak jumpa vet, doc tak insist suruh warded. So I believe nothing serious. Balik rumah, berhempas pulas lah aku dan adik-adik force feeding & bagi makan ubat. Seksa nya tuhan yang tau. Especially si Pupuk sebab dia ni memang rebellious habis. Lepas makan ubat masing-masing mula la mulut berbuih-buih. Mula-mula risau lama-lama okay sikit. Then dalam 3-4 hari lepas tu both of them (referred to Kiki & Pupuk) boleh dikatakan fully recovered. Dah mula makan, poo, pee & main kejar sana sini. I was relieved. Alhamdulillah ;) Then Nemok & Lilo discharged. Both of them walaupun warded tapi memang tak fully recovered. Especially nemok memang kena force feeding. Ya Allah azab nyaaa... He looks so weak. I was worried !

On Wednesday (23 Mei 2012) Pupuk slept all day long. My mom was worried. Tapi aku lansung tak perasan. Serious. Then all of sudden Pupuk went missing for the whole day (24 Mei 2012). I thought it was normal since she did that quite often. Memang Pupuk selalu tidur luar sebab dia ni kan rebell. HAHA. Okaylah.. Then on Friday, my sis called saying that Pupuk dah nazak. I was like ?? Eh? Bukan dia dah okay ke sebelum ni?? Masa ni aku dah rasa uneasy. Tapi dalam uneasy aku tu time lunch aku bedal salmon kemain banyak. Then waktu nak solat zohor, Mama called nangis-nangis bagitau Pupuk dah mati. Ya Allah. Sedih. Shocked. Semua ada. Sepanjang solat zohor air mata non-stop mengalir. Sedih sebab aku tak sempat jumpa Pupuk buat kali terakhir. Dia ni walaupun rebell tapi sangat manja dan bijak. The only cat yang bila panggil akan menyahut dengan meowww. Lepas tu pandai nak bukak pintu n macam-macam lagi. Aku kecewa sebab baru jumpa vet 2 minggu lepas. Tapi aku redha. Mungkin itu yang terbaik buat Pupuk.

Masa mama called tu mama cakap Kiki & Nemok pun mungkin tak lama since both of them nampak sakit. Aku risau lagi. Kiki pagi tu masa aku bangun untuk subuh siap muntah hijau lagi. Badan dia agak panas. Aku memang plan nak bawak jumpa vet semula keesokan harinya. Tapi Allah lebih sayangkan Kiki. Malam tu aku balik rumah layan Super Spontan gelak bagai nak rak punya. Lupa kejap hal kucing ni. Then after that tengok Kiki sangat lemah. Aku force feeding dia. Tapi yang masuk mulut sikit sangat. Hati sangat risau. Nak sambung tengok karoot komedia pun tak boleh. Turun bawah cakap dengan mama yang Kiki mungkin tak lama... I was right. Tepat pukul 12.36 am (26 Mei 2012) Kiki mati. I saw with my own eyes. How sad is that ? T____T I was crying like crazy. This is my second time watching my cat named Kiki died with my own eyes. Yes. I have a cat named Kiki before this. You can read about her in this ENTRY . Teresak-esak aku nangis sebab Kiki looks fine a day before. This is too sudden. Sobbssss

I know losing cat ni ape lah sangat kan berbanding kehilangan manusia. Tapi aku dah anggap kucing ni sebahagian dari family aku. Mungkin sedihnya tak sama, tapi tetap sedih. Sampai ke hari ni mesti teringat Kiki & Pupuk... Bila tengok gambar lagi lah macam tak percaya diorang dah takde. Hurm....

Gambar Kiki & Pupuk ( In between ada pic Memey, Nemok & Lilo jugak )


Ni Memey ( mama bagi memey kat kawan mama. Aku nangis jugak sebab Memey was my fav cat ! Tapi mama tak nak kucing betina kat rumah ;(( Memey ni mak Kiki, Nemok, Pupuk, Momot & Mocat. Momot & Mocat bagi pada maksu.


On the way balik raya yang lepas.


Ni masa raya lepas. kat rumah maksu. Waktu ni lah Nemok, Kiki & Pupuk dipisahkan dengan Momot & Mocat.

Kiki & Mocat

Kiki si hidung pink !

Kiki & Pupuk masa kecik. Geram ~!

Nemok, Kiki & Pupuk. Nemok paling gemuk. HAHAHA

Pupuk suka tidur dalam singki. Nakal !

Kiki in action. Berjaya tangkap burung. My hero !

Kiki so sleepy....

Tiga beradik. Now tinggal Nemok je generasi ke-5 Baby.... Sobsss


Kiki suka buat muka takde perasaan macam ni... haih rindu !


Kiki main dengan Nemuk... ♥


My hero

Kiki

Pupuk 

Pupuk & Lilo

Kiki & I on my birthday last year. T----T

Kiki & Pupuk waktu bawak jumpa vet. Kiki was shaking. penakut gila. 

There you go an entry dedicated to Kiki & Pupuk. As to date, Nemuk & Lilo seems fully recovered. I was hoping both of them stay alive & kicking for many years ahead. InsyaAllah..

Rest in peace Kiki & Pupuk

160811 - 260512

Nota kaki : Kena update kat sini jugak sebab currently ada 4 BE tengah running. HAHHAHA

Thursday, March 1, 2012

Rina Salleh's Wedding Reception

0 thought(s)
Assalammualaikum...

Pada 25 Feb 2012 yg lepas aku pergi ke majlis resepsi Rina Salleh ( Juara Gadis Melayu 3). Tak sangka sebenarnya yang Rina sudi invite aku ke majlis beliau. Heee ;) thanks Rina for inviting ! So yeahhh dah dijemput haruslah datang. My 4th time attending virtual friend's wedding ;)

The invitation card - Simple yet sweet :)

Majlis Resepsi ni diadakan dekat Kampung Budaya, Taman Botani Negara or formely known as Bukit Cerakah. Uniknya nak masuk ke Kampung Budaya tu kita kena naik tram ye kawan-kawan.. Jauh dalam 1.4km kot nak ke dalam... 

Garden Wedding ! Cantik kan.. Suka sangat theme ni...

Berseri-seri pengantin ;)
Cantik baju Rina.. I like ! Aaah aku semua benda pasal wedding aku suka. HAHAHA

Tak lama lepas potong kek tu, hujan turun dengan lebatnya.. Alhamdulillah hujan berkat...

Snapshot sewaktu hujan..

Guestbook corner pun cute ! ishhh semua la cute kat sini. HEHE

Kat wedding ni ramai gila muslimah yang cun dan famous ! Serious aku dok melilau mata terpegun tengok tetamu yang datang.. Ada Ika Radiusite, Nadia Bayu, Scha Anggun Zara, Eyqa SugarScarf, Fatin Liyana, Cik Epal, Ain Salam (cantik gila ~!!!) dan ramai lagi... Tapi aku tengok dari jauh je. HAHA. Sebab dah nak balik pun. Segan pun ye nak tegur maklumlah ramai yang kita je kenal orang. Orang tak kenal kita. HEHE. Tapi mana yang aktif Instagram tu kenal la. Rugi pulak rasa. Sobsss T__T

 
Si cantik mata bulat ni pun ada ! Comel gilar.. kecik je... Busy Heliza sebab semua nak bergambar dengan dia.. Heee. Excuse mataku yang nak tertutup tu ye.

Dalam ramai-ramai yang cun tu aku sempat bergambar dengan pengapit ni je.. Cice Uyun yang cun ! Malu rasanya dok sebelah orang cun.. HEHHE

Miss Izah & Me
Thank you yang sebab temankan I pergi wedding ni..


All in all wedding ni sangat sweet, meriah dan penuh dengan muslimah.. Ye muslimah. mostly semua bertudung tapi fashionista... 
Gambar dengan pengantin ada. tapi guna OP je. Guna hp tak sempat maklumlah ramai kot yang nak gambar dengan pengantin kan...

To Rina & Afiq,
Selamat Pengantin Baru.. Barakallah.. Semoga perkahwinan yang dibina diberkati dan dirahmati Allah sentiasa.. 

Nota kaki :  penuh dengan entry wedding je sekarang ni.. heeee ;p

Thursday, February 16, 2012

Lawak Ke Der ?

0 thought(s)


Assalammualaikum...

Alhamdulillah... Hari tu (11 Februari 2012) aku dapat 2 free tickets from agency untuk tengok show Lawak Ke Der di Istana Budaya. I'm so lucky cause this is my second time to IB where my 1st time dulu pun aku pergi dapat free tickets. Click HERE if you wish to read my entry about my 1st time went there ;)

Initially aku nak decline the offer la tapi bonda kata pergi la bawak my youngest bro coz dia ni memang peminat setia program RL, ML & MLM. Aku pun memang ada rasa nak pergi sebab aku minat gila kat JOZAN okay... HEHEHE..

Lawak Ke Der was totally awesome and entertaining ! It's worth every penny walaupun aku tak keluar duit pun. HAHHAA.Seriously. I was laughing non-stop. Sampai perut cramp dan tak mampu nak gelak. Berbaloi-baloi !

I ♥ JOZAN show the most !! Both of them really complete each other. This duo have a very good chemistry ! Very creative sebab selain melawak, diorang menyanyi, rapping,malah pandai pulak tu memanipulasi keadaan sekeliling (suara penonton dikatakan 'burung-burung berterbangan') dengan dialog-dialog spontan. Mereka juga seperti biasa sangat pandai coverline bila ada yang tersasul atau tak dapat tahan gelak. Banyak kali jugak diorang sama-sama tak tahan gelak dengan lawak/tengok muka masing-masing! Ada sekali Zizan leh siap tolong coverkan muka Johan lagi. Pernah sekali lawak mereka 'tergendala'lebih kurang 1,2 minit sebab dah tak mampu berkata-kata. Kita yang tengok ni pun hampir keras perut nak terburai tali pusat dengan lawak masing-masing, apatah lagi diorang sendiri yang kat situ kan?


Nabil pun bagus sebagai pengacara.. entertaining and kelakar !  Harith was so good for being a solo stand up comedian. Aku ingat aku tak gelak tengok dia sebab I never fancy his lawak before. Bagi aku it's too urban but suprisingly I was laughing out loud seeing his performance. CSI Malaysia.. Menari ikut step Nobody !! Cool !! Boboi? Kelakar jugak... Tapi 2nd part tu agak kurang. Or maybe aku yang dah penat gelak agaknya. HAHAHAHA


Aku rasa nanti mesti ada tayangan di astro first. So korang jangan lupa langgan ye. Tak rugi punya. Best gila kalah MLM hari tu....


The closing part. I was seated at the back so this is the best shot yang berjaya diambil.

After the show ade meet the fans session..  Aku? Ada niat jugak nak bergambar tapi memandangkan aku takde poster untuk ditandatangani jadi tak perlu la beratur. So just amik gambar pelawak ni jela.. Focus aku sudah tentu JOZAN ! Hehehe..  Tapi sorry la those photos were taken using my iPhone hence the quality is low. Malam gambar guna iPhone memang tak lawa sangat. Enjoy ~!

Tak dapat amik gambar JOZAN pandang camera sebab aku segan nak panggil. HAHAHA. Tapi serious both of them handsome. Oh melting ;p Wife Johan, Ozlyn pun cantik and she's so supportive. Masuk dalam panggung untuk tengok JOZAN punya performance je. Ada rasa nak bergambar dengan dia tapi dia busy borak dengan manager Zizan.

All in all aku sangat berpuas hati dengan show Lawak Ke Der pada malam tu. . 
Kudos to all of them. ~!

Nota kaki : I saw Hans Isaac, he's so handsome. Umie Aida was there too. So did Kavita Kaur. But she looks weird - So skinny n tall !

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009