Thursday, February 16, 2012

Lawak Ke Der ?



Assalammualaikum...

Alhamdulillah... Hari tu (11 Februari 2012) aku dapat 2 free tickets from agency untuk tengok show Lawak Ke Der di Istana Budaya. I'm so lucky cause this is my second time to IB where my 1st time dulu pun aku pergi dapat free tickets. Click HERE if you wish to read my entry about my 1st time went there ;)

Initially aku nak decline the offer la tapi bonda kata pergi la bawak my youngest bro coz dia ni memang peminat setia program RL, ML & MLM. Aku pun memang ada rasa nak pergi sebab aku minat gila kat JOZAN okay... HEHEHE..

Lawak Ke Der was totally awesome and entertaining ! It's worth every penny walaupun aku tak keluar duit pun. HAHHAA.Seriously. I was laughing non-stop. Sampai perut cramp dan tak mampu nak gelak. Berbaloi-baloi !

I ♥ JOZAN show the most !! Both of them really complete each other. This duo have a very good chemistry ! Very creative sebab selain melawak, diorang menyanyi, rapping,malah pandai pulak tu memanipulasi keadaan sekeliling (suara penonton dikatakan 'burung-burung berterbangan') dengan dialog-dialog spontan. Mereka juga seperti biasa sangat pandai coverline bila ada yang tersasul atau tak dapat tahan gelak. Banyak kali jugak diorang sama-sama tak tahan gelak dengan lawak/tengok muka masing-masing! Ada sekali Zizan leh siap tolong coverkan muka Johan lagi. Pernah sekali lawak mereka 'tergendala'lebih kurang 1,2 minit sebab dah tak mampu berkata-kata. Kita yang tengok ni pun hampir keras perut nak terburai tali pusat dengan lawak masing-masing, apatah lagi diorang sendiri yang kat situ kan?


Nabil pun bagus sebagai pengacara.. entertaining and kelakar !  Harith was so good for being a solo stand up comedian. Aku ingat aku tak gelak tengok dia sebab I never fancy his lawak before. Bagi aku it's too urban but suprisingly I was laughing out loud seeing his performance. CSI Malaysia.. Menari ikut step Nobody !! Cool !! Boboi? Kelakar jugak... Tapi 2nd part tu agak kurang. Or maybe aku yang dah penat gelak agaknya. HAHAHAHA


Aku rasa nanti mesti ada tayangan di astro first. So korang jangan lupa langgan ye. Tak rugi punya. Best gila kalah MLM hari tu....


The closing part. I was seated at the back so this is the best shot yang berjaya diambil.

After the show ade meet the fans session..  Aku? Ada niat jugak nak bergambar tapi memandangkan aku takde poster untuk ditandatangani jadi tak perlu la beratur. So just amik gambar pelawak ni jela.. Focus aku sudah tentu JOZAN ! Hehehe..  Tapi sorry la those photos were taken using my iPhone hence the quality is low. Malam gambar guna iPhone memang tak lawa sangat. Enjoy ~!

Tak dapat amik gambar JOZAN pandang camera sebab aku segan nak panggil. HAHAHA. Tapi serious both of them handsome. Oh melting ;p Wife Johan, Ozlyn pun cantik and she's so supportive. Masuk dalam panggung untuk tengok JOZAN punya performance je. Ada rasa nak bergambar dengan dia tapi dia busy borak dengan manager Zizan.

All in all aku sangat berpuas hati dengan show Lawak Ke Der pada malam tu. . 
Kudos to all of them. ~!

Nota kaki : I saw Hans Isaac, he's so handsome. Umie Aida was there too. So did Kavita Kaur. But she looks weird - So skinny n tall !

0 thought(s):

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009