Monday, September 27, 2010

17 syawal 1431H


jemputan itu sunat. memenuhi jemputan itu wajib selagi tiada maksiat.


salam..

17 syawal 1431H mama buat open house di rumahku. alhamdulillah semua berjalan lancar walaupun hujan. ramai tetamu yang datang especially relatives + kawan-kawan mama. kawan-kawan aku? well the same faces gathered again. cuma kali tambah  ni tambah kawan-kawan dari office. overall aku happy sebab kawan-kawan baik aku ramai datang. tapi dalam pada yang sama aku terkilan disebabkan beberapa orang yang tak datang. sebab?

  1. ada beberapa kawan yang aku memang tiap-tiap tahun jemput (mak aku buat open house tiap-tiap tahun) tapi tak pernah datang!!! aku kecewa. kesimpulan nya semenjak aku duduk rumah ni, tak pernah pun dtg! :(( dah la tu diam seribu bahasa. takdela say sorry or bagi excuse ke. aku memang kecik hati. enough said.
  2. group ke-2 yang aku terkilan bila lansung takde respon then tak datang. tapi yang ni maybe acceptable laa.. tapi ntah still kecik hati tapi yang no 1 lagi hebat. hehe ;p
well maybe aku ada salah jugak sebab ramai yang lupa. aku invite via fb je kali ni. memang tak ramai aku jemput sbb limited. lepas tu aku lupa nak remind guna SMS. certain people sms ni masih relevant. aku pulak more to fb. sms pun tak tengok sangat. hehe ;p

to those yang lupa dan yang tak dpt dtg sbb ada hal or whatever, its ok., apologize accepted.
to those yang tak pernah dtg, what more i can say? nothing. i had enough and this would be the last one. sebab mak aku kata lepas ni tak buat dah. kami 1 keluarga pun akan berpindah. insyaAllah hujung tahun ni. 

kepada yang datang, AKU SAYANG KORANG SEMUA BANYAK-BANYAK!!!!
seriously memang syg. u guys made my day!

to lin + husband, thank u so much! korang memang sporting.. datang then lepak lama2. best!
to my beautiful girlfriends, u guys mmg terbaik. aku syg korg! sorry can't join 1hb punye outing. ;(
to ema + jep, tenkiuuuuuuuuuuuu!! ema walaupun sarat tetap gagah dtg.. jep ko dah 3x bertutut-turut dtg. aku mmg terharu. ;))
to fiza + azie + hafiz, thanks kwn2. walaupun penat ke johor tak habis lagi, korg dtg jugak... at least wakil dr MOF. hehe ;p
to paklah + kiyah, tenkiuu sgt2. paklah pun tak pernah tak dtg. ni kali ke-3 kan? walaupun lambat sampai jugak. kiyah, walaupun tak kenal sgt tapi still ikut pak lah dtg. thanks tau!!!!

aku tak marah. cuma kecik hati. ;((

*my fave pic!* quality gambar kurang memuaskan. taken using my bro's BB


nota kaki : last year ramai sangat kawan-kawan yang datang tak sempat layan semua. tahun ni tak ramai sangat jadi boleh borak lama-lama sikit. ;p 

3 thought(s):

..she's s0 e!Ra.. said...

Babe, sorry sgt-sgt tak dtg to your open house... :(
jgn kecik hati ye? i'll make it up to u..nnt i belanje u k?

n a d e a said...

its ok babe ;) i kecik hati dgn org lain yg lansung tak respon. dah la tak dtg pastu diam je... hehe ;p

tp kalau u nk belanje i, ok je. HAHA

jd pergi bandung tak?

..she's s0 e!Ra.. said...

jadi...kelam kabut ni..this coming saturday!
i pegi berdua jer dgn my friend.
so anitin i txt u after i blk dr bandung k?

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009