Saturday, November 27, 2010

Unappreciated

Salam

Tak tau la lately aku agak sensitif. Nak kata PMS bukan. Asyik nak kecil hati. Silap sikit kecil hati. Sampai rasa macam dah takde hati pun ya. -_- Atau ini memang biasa bagi seseorang yang meningkat usianya? Oh no! Ada sesiapa ada petua untuk elak diri dari kecil hati tak? I really need it now! Penat la nak rasa camni memanjang. Mengganggu emosi aku je. I feel unapppreciated. T_T

Nevertheless I will try to set in mind that as long we appreciate others, there will be someone who will appreciate us in returns. It's better to keep our heart free and easy rather than feeling hurt & disppointed, right? But then it's easier said than done. hmmm


nota kaki : yang lagi aku kecil hati bila orang yang buat aku kecil hati tu tak pernah sedar yang dia/mereka dah kecil kan hati aku. sedihhhhhhhhhhhhhhhhh ;(

7 thought(s):

w.a.w.a said...

sabar ye kakak..smile (:

efa fairuz said...

is the person a guy? unfortunately, org laki mmg takkan pernah perasan, unless kita sendiri sound dia ckp kite kecik hati ngan dia.. seriously, yg dah kawen ni pon, konon tarik muka 14, boleh lagi hasben sengih sengih igt kite tgh rilek rilek padahal org kecik hati ngan die..

hmm tp kalau that someone is a female, sound la kot.. email ke ape ke bgtau pasal ni.. tak la pendam sorang..

i guess mmg makin ehemmm tua ehemmm ni makin menjadi jadi emo kan..

n a d e a said...

wawa ; heee ;p emo jap je. pagi ni dah ok. ;))

efa ; ni perempuan dan lelaki. i wud say some friends or maybe bukan some maybe 2-3 persons. tak pandai nak cakap. takut nanti makin teruk. tapi takpe pagi ni dah rasa okay. ;)
yela kot makin tua makin emo!! hehe ;p

cik bihah said...

mkn coklat & buat aktvt yg keluar peluh manyak2..mesti hilng semua rasa kecik ati n else =)

n a d e a said...

cik bihah
kita tak berapa gemar coklat. heee ;p makan bile nak period je. tu pun kuantiti yg sikit. sebab teringin ;)
tp buat xtvt kuar peluh tu mmg berkesan! tp sekarang malas. HAHA.
btw thank you for your comments n suggestions! ;))

ShueQry said...

Hi Nadea,

ini petua untuk elak diri dari kecil hati...

Untuk dihargai, belajarlah menghargai terlebih dahulu. Give thanks and appreciate things, peoples and situations. Ucapkan terima kasih selalu dan keraplah bersyukur. Latih diri bersangka baik.

Ini simple tips yang kerap saya gunakan. It takes practice..moga bermanfaat untuk Nadea.

-ShueQry-

n a d e a said...

thank you shueqry!
will try to be more positive after this~

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009