Monday, November 29, 2010

copycat

Salam

Petang tadi office mate aku mintak nama blog aku (bukan semua orang aku bagi link blog ni. rahsia konon. HAHA), dia nak baca. Aku kata try la google Never ending stories. Tapi tak jumpa. Then aku pun try la google sendiri never ending stories blog. Oh no ramai nya guna nama blog ni! dan aku sendiri tak jumpa blog aku. cis! tapi yang paling aku tak sangka aku jumpa 1 blog ni, bukan nama blog je sama, quote kat header pun sama!! then dekat section about me tu pun sama (ni aku guna dalam former blog)! I was like, eh??? Copycat ke ni?? aku pun terus la ke blog beliau. hmmm nama pun memang sama nama aku. tapi takde emerald je. Terasa cam masuk blog sendiri pulak. HEHE ;p aku tak marah pun sebab quote yang dekat header tu memang bukan quote aku. Anyone can use that quote. Tapi yang about me tu memang aku buat sendiri. Terasa cam hebat sangat ke ayat tu sampai nak guna jugak? siap spelling sama, berapa banyak full stop aku letak, short form semua sama, sebijik! HAHA. Am speechless and flattered as well. Lepas ni nak tukar nama blog lah. Walaupun dah guna dari 2008 lagi nama ni tapi sebab ianya dah too common kan so have to change. Sesiapa ada idea? ^_^

nota kaki :  jangan guna untuk buat benda tak elok sudah. chill~

4 thought(s):

luna said...

peh..x beragaknye nk copy blog orang..actually mende ni kalau kite google banyak jumpe, kalau taip satu keyword tu, berlambak keluar blog yg berbeza, tapi isi same..x pro la copy paste orang punye..hehe

n a d e a said...

hehe kan? tapi takpe. baru nak blog. maybe takde idea kot? so kita yg dah lama ni tukar la lain pulak. HEHE
thanks for ur comment luna! ;))

ShueQry said...

inilah masanya untuk Nadia tonjolkan diri sendiri, meletak nama tersendiri pada blog ni supaya jutaan orang kenal ngan blog ni dan juga penulisnya.. be different!

n a d e a said...

hee ;p dont wanna use my name as a blog name. simply because dont wanna be so menonjol. i blog for fun. kalau dah menonjol sangat, then no privacy ;)
btw thanks for ur comments!

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009