Thursday, November 4, 2010

I love Bandung Part 2

Salam.

Tangkuban Perahu

Hari ke-2 kami di bawa ke Tangkuban Perahu. Tempat ni adalah destinasi wajib bagi pengunjung yang baru pertama kali ke Bandung! Seriously. Tangkuban Perahu ni kawah gunung berapi yang tak aktif. The view up there is really breathtaking and refreshing! SubhanAllah sangat indah alam ciptaan Tuhan. Cuaca pun agak sejuk. Siapa yang tak tahan tu get ready la dengan shawl/jacket. Aku bawak shawl cuma tak guna sebab nanti dalam gambar tak cantik. HAHA. Bau sulfur agak kuat tapi still boleh tahan. Dan dekat sini korang akan rasa macam artis sebab sana sini ada yang akan mengekor untuk jual segala macam benda. key chain la, topi la dan macam-macam lagi. Kalau takde intention nak beli, jangan layan. Buat macam diorang tak wujud. Seriously. Kalau tidak die akan ikut korang ke mana-mana je. Play safe ya kawan-kawan. Terpaksa la jadi hati kering. Sebab Mas Reza dah pesan awal-awal. Lagi satu kalau ada yang offer untuk bawak pergi ke kawah apa tah (aku lupe) jangan pergi. The journey will take 4 hours of walking and you have to pay 1 juta rupiah for it! it's not worth it. Melainkan korang bawa duit banyak dan bercuti ke Bandung selama seminggu. HEHE. okay bila sampai di Tangkuban Perahu ni apa lagi camwhoring session adalah penting. Kitorang berlari sana sini untuk dapatkan view cantik. Memang best dan sangat puas hati! Seronok tak terkata. ;))


cantik kan?

Wajib bergambar di signage ni! Kena pandai cari peluang sebab semua pun nak bergambar kat sini. HAHA

ni supir kitorang, Mas Hendro. Imut aje die ni. HEHE

 cantiknyeeee!

 lagi dan lagi!!

 Group Photo memang banyak giler! i like!!


Selepas gila bergambar di Tangkuban Perahu kami pun pergi ke Rumah Mode. Sejak pertama kali ke Bandung setiap kali nampak signage Rumah Mode, semua jerit cam excited giler. Sebab perjalanan ke hotel memang lalu Rumah Mode. So this is the time! Yelah berdasarkan cerita kawan-kawan dan blogwalking semua kata Rumah Mode best. jadi haruslah kami excited bukan? Cuma mungkin kami ni species lain agaknya. Bila sampai Rumah Mode kami tak excited pun. Rasa biasa je Rumah Mode dengan FO yang lain. Cuma decoration memang tip top! Aku pun hairan. Kenapa orang suka Rumah Mode? Selection banyak lagi The Summit. Price range pun takdela murah sangat. Aku round dalam 15 minit je kat sini. Rembat la 2 helai tops. Sebab nak dapatkan paper bag Rumah Mode aje. HAHA. Lepas tu apa lagi bergambar sakan di luar. wakakaka ;p

 aksi kami di Rumah Mode ;)

Angklung

Ni part yang best. Paling happening! sementara tunggu pertunjukan angklung ni start kami lepak depan mushola dulu. duhhh ada la sorang cowok ganteng! HAHA. okay jadi kami ni kan ramai yang single maka haruslah tergedik-gedik bila nampak cowok ganteng. muaahahaha ;p puaslah kami cuba tangkap gambar die tapi hampa. die pun macam dah tau. HAHA. okay mission failed. tapi dapat tau cowok itu dari Singapore. :))


weeheee ;p

then bila masuk tu dapat la air free. yang dalam botol tu. aku pilih fruit tea. sedap! pada aku semua pun sedap la. HAHA. show started jam setengah 4. ada la kawan aku ni, bila kata setengah 4 die mati-mati ingat 4.30pm. padahal 3.30 okay. best tengok angklung ni sebab yang buat show semua budak-budak. comel-comel belaka dan penuh semangat! masa ni ramai penonton dari Holland yang datang. Group dari Malaysia hanya kami 9 orang. ada wayang kulit which aku tak faham sangat sebab bahasa indo nya sangat pekat! macam-macam show la tapi part yang paling best bila berpeluang main angklung! diorang bagi angklung pada semua penonton. di setiap angklung tu ada no 1-7. aku punya no 5. setiap no mengeluarkan bunyi yang berbeza. it's not easy to play angklung especially for beginner. habis tangan sakit dan lenguh. HEHE. tapi teruja sebab kitorang main angklung lagu HEAL THE WORLD, YOU RAISE ME UP dan banyak lagi! tapi aku tak sempat rakam. sob sob. kalau tak boleh tunjuk skill kitorang main angklung! ;))

us with our angklung no 5. excited dapat main angklung!

Last sekali acara menari beramai-ramai. budak-budak yang buat show ni akan pilih siapa yang diorang nak menari bersama. kawan aku yang terpilih adalah suraya (yang lawa pakai tudung purple dalam gambar di atas) dan azie (yang comel pakai kemeja putih + tudung hitam). giler happening macam joget lambak pun ye! best bangat dong!! ada satu tu budak nye kemetot je die pergi pilih orang putih yang tinggi cam galah. so memang kelakar tengok dorang menari bersama... HAHA.

okay tu aje untuk part 2 ni. more to come! ;))

nota kaki : nanti bila kat rumah aku upload video angklung tu ;)

4 thought(s):

*she's s0 e!Ra* said...

Babe rumah mode best la! tp mmg d price agak mahal sikit. maybe I ni jenis suke tempat yg high class kot, haha.
FO yg lain tu brg murah sikit (thats the purpose kan nk cr brg murah) n best jgk tp time tu I dah penat sbb dah sehari kt mode :p

best nye main angklung semua..i tak sempat pegi pon..ye lah pegi berdua je kan..u all ramai..lg happening!

n a d e a said...

yeah i know. ramai jugak yg cakap rumah mode best. so maybe kitorg da set high expectation kot? tak pon kitorg da giler dkt pasar baru so tmpt lain semua so-so je. HEHE ;p
haah rumah mode cm high class sikit.
;))

angklung memang sangat best!! takde dalam plan pun tetibe je supir bg cadangan. our supir is the best la!! ramai-ramai mmg happening dan pening jugak! HAHA

Budak Kuat Nanges said...

wa...coolnye

n a d e a said...

yesza~

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009