Monday, December 20, 2010

Hati-hati di jalan Cameron Highland !

Salam

Takziah buat semua mangsa yang terbunuh dalam kemalangan di KM 15 Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai pagi tadi. ;(( Mengerikan!

Kebetulan aku dan kawan-kawan baru je Cameron Highland baru-baru ni. Alhamdulillah. Selamat sampai balik KL. Walaupun memang takut. Sebab kitorang turun dari Cameron dah malam. Around 8pm dan turun pun ikut Tapah which the road memang sangat teruk! Can you imagine jalan takde lampu? Dengan selekoh tajam? Dengan lori dan bas keluar masuk? Dengan takde divider? Memang kena extra careful! I think somebody must do something pasal jalan di situ. Memang daif! Dah la tu lori/bas memang laju tak ingat as if jalan tu diorang yang punya. wtf. Maybe diorang dah biasa dengan jalan tu tapi fikir lah orang lain? These kind of people la yang boleh akibatkan orang lain kemalangan. Ye la masa turun tu ada satu selekoh tu bas tu laju je jalan. Nasib baik sempat perasan dari jauh sebab lampu ada.

Aku macam serik nak turun dari Cameron malam-malam ikut Tapah. Cukup la sekali. Apa pun thanks to the driver sebab bawak dengan penuh berhemah. Alhamdulillah....

Nah tengok gambar kat Cameron ni. Cuci mata jap ok? 3 keping cukup.. HEHE

*bunga yang segar dan cantik ! *

* cactus - cantik tapi berduri ! *

*us + miss photographer (cik azie) before having our dinner.*




nota kaki : di jalan raya ni kena give & take! Laju sangat pun tak bagus apatah lagi kalau slow sangat. Cool sudah ok? ^_^

2 thought(s):

molmolla said...

lama tak pergi cameroon! tapi kan pergh seram gak tengok berita kemalangan tu..

n a d e a said...

saya pun dah 15 tahun tak pergi. tu yg nak pergi jugak even dah petang ;)
haah mmg ngeri... tak berani dah nak g cameron mlm2.

c l i c k

 

.eat.laugh.share. Design by Insight © 2009